Gode råd / SEO - Søgemaskine-optimering

SEO - Søgemaskine-optimering

Google Search Console

Google Search Console er en gratis tjeneste fra Google, som kan hjælpe dig med at overvåge og vedligeholde dit websites tilstedeværelse i Googles søgeresultater.

Du behøver ikke at tilmelde dig Search Console for at få dit website med i Googles søgeresultater, men hvis du gør det, kan du få hjælp til at forstå, hvordan Google ser dit website, og hvordan du optimerer dets effektivitet i søgeresultaterne.

Du logger ind på Google Search Console med din Gmail-konto.

Læs om Det nye Search Console
SEO - søgemaskineoptimeringSEO står for Search Engine Optimization - på dansk "søgemaskine-optimering".
 
 
Det består i et yderst vigtigt stykke arbejde, hvis du ønsker at din hjemmeside, dine ydelser og dine produkter skal blive fundet af de store søgemaskiner som Google og Bing.
 
 
Google står for langt de fleste af alle søgninger og begrebet "at google" er gået ind i hverdagssproget. Derfor er det vigtigt at blivet set af Google - og helst få en placering på side 1 i søgeresultaterne.
 
SEO er på samme tid meget enkelt - og utroligt komplekst. Det vigtigste er at du skriver sagligt og ærligt om de ydelser og produkter du sælger.
 
Du kan hjælpe din hjemmeside godt på vej med SEO ved at udfylde:
  • titel <title>
  • beskrivelse <description>
  • emneord <keywords> 
Emneord <keywords> er ikke så vigtige mere - Google bruger ikke keywords til at placere din side i søgeresultaterne, men det kan have en betydning, hvis du bruger Google AdWords.
 
Brug meningsfulde navne på sider, i overskrifter, på billeder, på alt-tekster og på link-tekster. Byg en fornuftig og overskuelig struktur, der er logisk at navigere rundt i.
 
Du skal jævnligt opdatere din hjemmeside. Den må aldrig være statisk - så bliver den uinteressant for Google og de andre søgemaskiner.
 
Google ændrer flere gange om året de matematiske modeller (algoritmer) der ligger bag Googles indexering af hjemmesider, derfor bør du følge med hos Googles Webmasterværktøjer.
 
Her er et par videoer der forklarer hvad du kan gøre med Google Search Console.

Hvis du vil vide meget mere

 
Grundbog i søgemaskineoptimering til Google, Yahoo! og Bing.
Skrevet af Torbjørn Flensted.
Udgivet på www.libris.dk 
 
Prøv også Torbjørns hemmelige SEO tools

Test din egen hjemmeside

 
Med Google PageSpeed Insights kan du tjekke hvor hurtig din hjemmeside loader og få gode råd til hvad du kan optimere.

Prøv Google PageSpeed Insights
Tim Bregning Karlsen | Himmelev Have 3, st. 4, 4000 Roskilde - Danmark | Tlf.: 2548 1848 | tim@bregning.it